Global Foundation of People and Education

Global Foundation of People and Education

Mivel lehetne megnyerni a választásokat?

2018. január 14. - gfp

Ha én politikus lennék, és indulnék a választásokon, akkor a legfontosabb üzenet, amit eljuttatnék a választókhoz az lenne, hogy akit megválasztanak az valóban megtartja amit ígért, valóban az ország és az emberek érdekeit fogja szem előtt tartani, és minden fontos pozícióba hozzáértő, rátermett embereket fog keresni.

Nagyon itt lenne az ideje a kormányváltásnak. Eddig is épp elég rossz döntést hoztak és épp elég pénzt szórtak el. Viszont az a baj, hogy ha így mennek tovább a dolgok, újra meg fogjuk őket választani, és ezzel elfogadjuk, jóváhagyjuk a politikájukat. Ha megnyerik a választásokat azt fogják gondolni, hogy minden amit eddig tettek az helyes, az embereknek ez kell, és újabb négy év múlva már nem lesz miről szavazni, már ha lesznek még egyáltalán választások.

Mindenki a nagy ellenzéki összefogásra vár, és ez most nagyon úgy néz ki, hogy nem jön össze. Sajnos ez az ötlet eleve halálra van ítélve. A politikusok a saját pártjuk érdekeit tartják szem előtt, érvényesülni akarnak, és összefogás ezzel teljesen ellentétes. Másrészt az összefogást pont az öregek, a régi pártok kezdeményezték, akikkel csak csöbörből vödörbe kerülünk. Új emberekre van szükség a parlamentben, nem az egyszer már leszerepelt régi bandára. Én az összefogást úgy tudnám elképzelni, hogy a kis pártok (LMP, Momentum, Együtt, Párbeszéd) fognak össze és indulnak együtt a választásokon, a többiek (MSZP, DK, Jobbik) pedig visszalépnek a javukra, azaz nem indulnak és arra biztatják a szavazóikat, hogy a kis pártokra koalíciójára szavazzanak. Szép gondolat, de nyilván ez se fog megvalósulni.

Szóval nekünk, választóknak kell megoldani a problémát. El kell mennünk szavazni, rá kell beszélnünk mindenkit, hogy menjen el szavazni, és meg kell győznünk rokonainkat, barátainkat, üzletfeleinket, és az ellenségeinket, hogy NE szavazzanak a Fideszre. Ha senki sem szavaz a rájuk, be sem jutnak a parlamentbe. Ez sajnos nem könnyű, de nincs más esélyünk. Össze kell szednünk az érveket, amivel meg tudjuk győzni a Fidesz szavazókat, oda kell mennünk hozzájuk, és fel kell nyitnunk a szemüket! Nekünk, választóknak! Nem a pártoknak.

Mivel lehet meggyőzni az embereket? Mindenkit mással, de azzal nem, hogy szidjuk a Fideszt és a politikusokat. Azzal sem, hogy majd mi jól elszámoltatunk mindenkit, mert nagyon sokan benne vannak a mutyiban. Mindenkinek személyre szabott érvet kell találni, valamit ami fontos neki, valamit amivel át lehet törni a hazugságok hálóját.

Nyugdíjasok, akiknek a kormány most nagyon igyekszik a kedvében járni, és apró ajándékokkal (Erzsébet utalvány, nyugdíjprémium) megnyerni őket, miközben emelkedett a foglalkoztatottság is és az átlagfizetések (és ezzel a nyugdíjkassza bevételei) 13%-kal nőttek. Mennyi volt a nyugdíjemelés?

A demokrácia egyik alapelve, hogy nem szabad hagyni, hogy ugyanazok az emberek maradjanak hatalmon. Ezért lehet az amerikai egyesült államok elnökét is csak egyszer újraválasztani. Ez önmagában is elegendő érv, hogy ne szavazzunk a Fideszre.

Még ha mindent remekül csinálnának, akkor talán, de amihez hozzányúlnak, abból csak baj lesz. Paks2, metró felújítás, választási törvény, földtörvény, oktatási rendszer, egészségügy, olimpia. Hibás, átgondolatlan döntések sorozata, és hiába mondja mindenki, hogy nem lesz jó, csak akkor fogadják el a kritikát, amikor már teljesen nyilvánvaló, hogy lehetetlen végigcsinálni (olimpia).

Az egyik ellenérv, hogy jó rendben, ne a Fideszre, de akkor kire? Bárkire, náluk mindenki csak jobb lesz. Egyrészt sem a politikusok irányítják az országot, hanem a tanácsadóik és a minisztériumban dolgozók, akik előkészítik a döntéseket, és megfogalmazzák a törvényeket. A legjobb, ha a politikusok ebbe nem nagyon szólnak bele, mert nem értenek hozzá. Másrészt a legfontosabb, hogy az ország vezetői tisztességes, becsületes emberek legyenek, akikre mindenki felnéz, akiket példaként állíthatunk az emberek elé, akik nem hazudnak, és vállalják a felelősséget a tetteikért.

A bejegyzés trackback címe:

https://gfpe.blog.hu/api/trackback/id/tr8113574429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása